Дома > Вести > Вести од индустријата

Кои се карактеристиките на двата челици што се користат во калапот за истиснување на компјутер

2023-07-04

Преку воведот на претходната статија, можете да знаете дека челиците за калапи NAK80 и S136 се генерално погодни заЕкструзија на компјутерматеријали. Всушност, горенаведените два челици за мувла имаат свои карактеристики. Како прво, за калап nak80 челик, во процесот на употреба на овој вид челик за мувла, може да постигне многу висока отпорност на абење и полирање, така што произведените производи за истиснување на компјутер се повеќе сјајни. За друг вид челик за мувла, изработен од челик за мувла S136, неговата најголема предност е што има силна отпорност на корозија. Ако материјалот за истиснување на компјутерот што го користите е корозивен до одреден степен, за подобро да се заштити калапот од оштетување, најдобро е да се избере челик за мувла S136, бидејќи на тој начин може да се избегне појавата на мувлата е сериозно кородирана.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на производи за истиснување на компјутери, за повеќе информации, ве молиме погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/

За повеќе детали, ве молиме контактирајте:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept