Дома > Вести > Вести од индустријата

Влијанието на ултравиолетовите зраци на LED три-доказ куќиште

2023-06-27


Ултравиолетовите зраци имаат деструктивен ефект врз изолациониот слој на жицата,LED три-доказ куќиштезаштитна обвивка, пластични делови, лепак за саксии, заптивна гумена прстенести лента и лепило изложени надвор од светилката.

Откако ќе старее и испука изолациониот слој на жицата, водена пареа ќе навлезе во внатрешноста на светилката преку јазот во јадрото на жицата. Стареење на облогата на LED куќиштето со три доказ, облогата на работ на школка е напукната или излупена и ќе се појават празнини. Откако ќе старее куќиштето со три-доказ LED, ќе се деформира и ќе пукне. Електронскиот колоиден саксии ќе пукне кога ќе старее. Гумената лента на заптивниот гумен прстен старее и деформира, а ќе се појават празнини. Лепилото за лепило помеѓу структурните делови старее, а празнините ќе се појават и по намалувањето на силата на лепење. Ова се оштетувањата на ултравиолетовите зраци на водоотпорната способност на LED три-доказ куќиште.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на компјутер LED куќиште со три доказ, за ​​повеќе информации, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/tri-proof-led-fixture

Е-пошта за контакт:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept