Дома > Вести > Вести од индустријата

Компјутер LED светлечко куќиште за растење

2023-06-19

Во моментов, постојат главно два вида наLED расте светлина куќиште: PC LED куќишта за светли за растење и стаклено LED куќиште за осветлување. Сега разговараме за предностите и недостатоците на куќиштето за светлечки светла за ЛЕР на компјутер.

Предности на компјутерско LED куќиште за растење на светлината:

Капакот на светилката изработен од материјал за компјутер е многу лесен, неговата релативна густина е помала од онаа на ламинираното стакло и не е лесно да се дроби кога се користи. Покривката на светилката направена од увезени суровини нема да избледи по 5-12 години, а нејзината боја е Разновидна, може да се користи во многу екстремни средини, може да се спротивстави на ударот на ветерот и снегот, многу практичен, овој вид производ обично се користи на отворено, на големи плоштади, главни патишта, централни паркови, пејзажни светла, ова може да биде првиот избор на капакот на ламбата за компјутер.

Недостаток на куќиштето на LED LED за растење на компјутер:

Температурата на изобличување на топлината на компјутерот е 95 степени, така што при изборот на абажур за компјутер, неопходно е да се размисли за зголемување на растојанието помеѓу изворот на светилката и капакот на светилката или намалување на моќноста на изворот на светилката.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на компјутер LED светлинско куќиште, за повеќе информации, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-tube-housing

Контактирајте преку е-пошта:sales@jeledprofile.com


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept