Дома > Вести > Вести од индустријата

Процесен проток на LED алуминиумски профил

2022-08-22



Структурните својства на LED алуминиумските профили се релативно стабилни и се добредојдени од многу потрошувачи. Но, за сите да знаат повеќе за алуминиумските профили, неопходно е да се популаризира неговиот производствен процес за секого, за да нема потешкотии во процесот на купување.

 

1. Лиење: Ова е прв процес во производството на алуминиумски профили. Главниот процес е: Состојки: Според специфичните класи на легури што треба да се произведуваат, пресметајте ја количината на додавање на различни компоненти од легура и разумно усогласете ги различните суровини. Топење: Подготвените суровини се додаваат во печката за топење за топење според барањата на процесот, а згура и гас во топењето ефективно се отстрануваат со дегасирање и рафинирање на отстранување на згура. Леење: Под одредени услови на лиење, стопениот алуминиум се лади и се фрла во тркалезни лиени прачки со различни спецификации преку систем за леење на длабок бунар.

 

2. Екструзија: Екструзијата е средство за формирање профили. Прво дизајнирајте и изработете калап според делот на профилниот производ и користете екструдер за да ја истиснете загреаната тркалезна лиена прачка од калапот. Најчесто користената легура 6063 користи и процес на гаснење со воздушно ладење и последователен процес на вештачко стареење за да се заврши зајакнувањето на термичка обработка за време на истиснување. Различни степени на легури за зајакнување што се третираат со топлина имаат различни системи за термичка обработка

 

3. Боење: Анодизираните и екструдираните профили од алуминиумска легура имаат слаба отпорност на корозија на површината. Површинскиот третман мора да се изврши со елоксирање за да се зголеми отпорноста на корозија, отпорноста на абење и изгледот на алуминиумот.

 

JE произведува и развива LEDалуминиумски профил од 2017 година. Досега има 5 години производствено искуство. Во исто време, поддржува и прилагодување на профили на компјутер во различни индустрии. Добредојдовте нови и стари клиенти да ги приспособат со цртежи и примероци, производители, со разумна цена.

 

За повеќе LED алуминиумски профил, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-aluminium-profiles

 

Можете исто така да контактирате:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept