Дома > Вести > Вести од индустријата

Развој на куќишта со LED цевки

2023-12-20

Развојот наКуќишта за LED цевкиможе да се подели на следниве аспекти:


1. Надградба на материјалот: Материјалите на куќиштата за LED цевки стануваат се повеќе и повеќе еколошки, издржливи и повисоко ниво. На пример, материјалите што се користеле во минатото вклучуваат пластика и стакло, но сега најчесто користени материјали се пластични материјали како силикон и компјутер. Во исто време, со цел да се зголеми водоотпорноста и отпорноста на УВ на производот, може да се користат и материјали од повисоко ниво.


2. Структурно подобрување: Структурата на куќиштето на LED цевката постојано се подобрува, што не само што подобро ги заштитува зрната на LED светилките, туку и го прави изгледот поубав, па дури и има функции како што се интелигенција, затемнување и далечински управувач.


3. Боја и форма: Во однос на бојата и обликот, куќиштето на LED цевките стануваат се повеќе и повеќе разновидни. Во прилог на традиционалните кружни и квадратни форми, постојат многу различни форми за избор. Во исто време, различните бои и текстури обезбедуваат повеќе избори за да ги направат светилките попрепознатливи.


Накратко, со напредокот на технологијата и подобрувањето на побарувачката на потрошувачите за различни аспекти на перформансите, развојот на куќиштето со LED цевки продолжува да напредува.


JE е фабрика специјализирана за производство на куќишта за LED цевки, за повеќе куќишта за цевки, ве молиме погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-tube-housing

За повеќе детали, ве молиме контактирајте: sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept