Дома > Вести > Вести од индустријата

Кои се мерките на претпазливост за производство на истиснување на компјутер

2023-11-22

Специфични размислувања заЕкструзија на компјутерпроизводството вклучува:


Контрола на температурата: Производството на истиснување на компјутер бара добра контрола на температурата и обично може да се добијат само висококвалитетни готови производи. Различни фази треба да контролираат различни температури, па затоа е потребен стабилен и сигурен систем за контрола на температурата.


Квалитет на материјалот: Квалитетот на материјалите за компјутер е исто така еден од важните фактори кои влијаат на производството. Неопходно е да се провери квалитетот на суровините пред производството и да се користат суровини кои ги исполнуваат стандардите за квалитет, што може да ја зголеми цврстината и издржливоста на производот.


Одржување на мувла: Калапите се критична компонента на производството и бараат редовна проверка и одржување за да се осигура дека се точни и недопрени. Ова помага да се елиминираат потенцијалните проблеми со производството и да се подобри продуктивноста и севкупниот квалитет.


Контрола на животната средина: Производството со истиснување на компјутер бара релативно стабилни еколошки услови, особено температура и влажност. Потребно е да се одржуваат постојани услови на животната средина во текот на производниот циклус за да се обезбеди конзистентност и стабилност на квалитетот на производот.


Безбедност на работниците: За да се обезбеди безбедност на работниците и производствен ред, потребни се безбедносни инспекции и обука на местото на производство, а се обезбедуваат неопходна заштитна опрема и безбедносни мерки за да се намалат безбедносните ризици во производството.


JE е фабрика специјализирана за производство на цевка за истиснување на компјутер, за повеќе информации, ве молиме погледнете на:

https://www.jeledprofile.com

Контакт по е-пошта: sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept