Дома > Вести > Вести од индустријата

Видови на крајот капа на LED цевка

2023-11-14

Видовите наКрајна капа на LED цевкаглавно го вклучуваат следново:

Крајната капа на силиконски LED цевки: Силиконските приклучоци имаат карактеристики на добра флексибилност, отпорност на висока температура, ладна отпорност и добри водоотпорни перформанси и почесто се користат во надворешни светилки.

Крајна капа од ПВЦ LED цевки: ПВЦ приклучоците се погодни за внатрешни светилки. Имаат силна отпорност на влага и издржливост, не се лесно да се деформираат и имаат ниски трошоци за материјали.

Флуорна гума за крајот капа на LED цевки: Флуор гумените приклучоци имаат својства како што се отпорност на високи температури, отпорност на корозија, хидроизолација и нетоксичност, па затоа се посоодветни за употреба на светилки во морска вода и кисели средини.

Метално капаче на ЛЕД цевката: Металните приклучоци се релативно тврди, имаат релативно убав изглед, можат да обезбедат безбедносни својства како што е заштита од пожар и не се деформираат лесно. Тие се посоодветни за апликации за осветлување во некои сценарија со високи перформанси.

Општо земено, нема премногу видови на приклучоци за LED светилки. Тие главно се направени од силикон, ПВЦ, флуорогума, метал и други материјали. Тие се погодни за различни средини за користење на осветлување и се избрани според специфични места за употреба и функционални барања. Користењето на различни материјали за приклучување може подобро да обезбеди нормално функционирање на LED светилките.


JE е фабрика специјализирана за производство на куќиште за LED цевки, за повеќе детали за цевките, ве молиме погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-tube-housing

За повеќе детали, ве молиме контактирајте: sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept