Дома > Вести > Вести од индустријата

Втората цел на мешање и модифицирање на пластични материјали за истиснување

2023-11-02


Втората цел на измешаната модификација на пластичните материјали за истиснување е да се подобри флуидноста на топењето и да се подобрат перформансите на обработката на калапи.


На пример, полето на воздушната наука бара пластика отпорна на високи температури. Сепак, многу пластики отпорни на високи температури имаат високи точки на топење и слаба флуидност на топење, што го отежнува обликувањето и обработката. Технологијата за мешање може да го реши овој проблем. На пример, полиимидот (PI) е огноотпорен и нерастворлив, и може лесно да се инјектира со мешање со полифенилен сулфид (PPS) со добра флуидност.

Бидејќи и двете пластики имаат добра отпорност на топлина, нивните мешавини остануваат одлични материјали со висока температура. Мешањето на PS во полифенилен етер (PPO) и ABS во компјутер може да ја подобри флуидноста и обработливоста. Цврстиот PVC често треба да се меша со CPE, ACR и други смоли за да се подобри неговата обработливост. Покрај тоа, однесувањето на кристализација на кристалните полимери, исто така, може да се контролира преку мешање.


JE е фабрика специјализирана за производство на производи за истиснување на пластика, за повеќе детали за цевките, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com

За повеќе детали, ве молиме контактирајте: sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept