Дома > Вести > Вести од индустријата

Процес на истиснување на алуминиумски профил на LED со ниска температура и голема брзина

2023-10-07

Ниска температура и голема брзина е да се користи пониска температура на алуминиумска прачка и комбинација на процесот со најбрза брзина на истиснување за да се извршиLED алуминиумски профилпроцес на истиснување. Температурата и брзината на процесот на овој LED алуминиумски профил се комбинираат во обратна пропорција, односно колку е поголема температурата на алуминиумската шипка, толку е помала брзината на истиснување; колку е помала температурата на алуминиумската прачка, толку е поголема брзината на истиснување. Во нормални околности, температурата на првата прачка произведена од горниот калап се контролира на 420℃-440℃, а температурата може да се забрза кога се произведува третата прачка. Оптималната температура на алуминиумската шипка со рамна матрица се одржува на 390~420℃; алуминиумска шипка за сплит Најдобро е температурата на шипката да се одржува помеѓу 410 и 440°C.

Кога алуминиумската шипка ќе ја достигне оптималната температура, брзината на истиснување на LED алуминиумскиот профил се одредува според температурата на отворот за празнење. Оптималната температура на приклучокот за празнење е 520~560℃. Односно, кога излезната температура е пониска од оптималната температура треба да се забрза соодветно, а кога е повисока од оптималната температура треба соодветно да се забави. Во исто време, мора да се осигура дека квалитетот на суровините е квалификуван.

JE е фабрика специјализирана за производство на LED алуминиумски профил, за повеќе информации, ве молиме погледнете на:

https://www.jeledprofile.com

За повеќе детали, ве молиме контактирајте: sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept