Дома > Вести > Вести од индустријата

Примена на пластика за дифузија на светлина на компјутер во дифузна плоча

2023-07-26

Во моментов,Дифузори на компјутернајмногу се користат во висококвалитетни производи за ЛЕД осветлување, а овие производи се главно за извоз. Функционалните компјутерски дифузери главно се користат од неколку големи производители на суровини за да се грижат за пазарот со специјална побарувачка. Кинеските, корејските и јапонските компании главно се фокусираат на LED осветлувањето.

Листот за дифузија на компјутер се нарекува и дифузен поликарбонат лист, лист за дифузија на светлина на компјутер, униформа на светлосен лист за компјутер, лист за дифузна рефлексија на компјутер, итн. Основниот материјал е поликарбонат, а дифузорот е направен со обликување со инјектирање или истиснување. Техничкиот развој на компјутерски дифузор потекнува од производителите на суровини во развиените земји како Европа, Америка и Јапонија. Првично, тој беше развиен за да поддржува LED дисплеи со позадинско осветлување. Со развојот на LED осветлувањето, се појави и примената на компјутерски дифузери во областа на осветлувањето како што налага времето.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на лесни компјутерски дифузери, за повеќе детали, погледнете на:

www.jeledprofile.com

Или ве молиме контактирајте со:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept