Дома > Вести > Вести од индустријата

Ефект на температурата на мувлата на излезот на LED алуминиумските профили

2023-07-21

Температурата на мувла игра важна улога во добивањето висок излез наLED алуминиумски профили, генерално не пониска од 430°C; од друга страна, не треба да биде премногу висока, во спротивно, не само што може да се намали цврстината, туку ќе се појави и оксидација, главно во работната зона. За време на процесот на загревање на мувлата, треба да се избегнува калапите да се блиску еден до друг, што ја попречува циркулацијата на воздухот. Најдобро е да се користи грејна печка од типот на кутија со решетки, а секој калап се става во посебна кутија.

За време на процесот на истиснување, температурата на палката може да се зголеми до околу 40°C или повисока, а количината на издигнување главно се одредува според дизајнот на мувлата. За да се добие максимален излез, температурата не смее да се игнорира, секоја температура треба да се снима и строго да се контролира за да се дознае врската помеѓу максималниот излез на машината и секоја температура.

Конечно, вработените во погоните за производство на ЛЕД алуминиумски профили треба да имаат на ум дека прецизната контрола на температурата е од клучно значење за зголемување на производството.

 

JE произведува и развива LEDалуминиумски профил од 2017 година. Досега има 5-годишно искуство во производството. Во исто време, поддржува и прилагодување на профилите на компјутер во различни индустрии. Добредојдовте нови и стари клиенти да ги приспособат со цртежи и примероци, производители, со разумна цена.

 

За повеќе LED алуминиумски профил, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-aluminium-profiles

Можете исто така да контактирате:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept