Дома > Вести > Вести од индустријата

Куќиштето на LED растечката светлина влијае на визуелниот ефект

2023-06-02

Во моментов, главните бои наЛесно куќиште со LED растењена пазарот се главно бели, млечно бели и транспарентни. Визуелниот ефект е различен според личните преференции. Можете да ја изберете вашата омилена боја. Препорачливо е да се користи проѕирна боја кои се најкористени бои сега. Друга точка што треба да се спомене овде е да се следи концептот на заштеда на енергија и заштита на животната средина за да се максимизира употребата на светлината. Се препорачува да се изберат проѕирни бои, бидејќи LED светлата за растенија главно користат црвена и сина светлина. Ако куќиштето на LED светлото за растење не е проѕирно, ќе ја апсорбира светлината. , иако количината на светлина е многу мала, сепак не се препорачува да се користи, а светлината првично е олицетворение на осветленоста, а светлината што се емитува преку проѕирниот абажур на куќиштето на LED растечката светлина е подобро интегрирана во зелената боја на растението, а црвеното, синото и зеленото на растението светло. Розова, жолта и така натаму.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на куќишта за LED светла за растење, за повеќе информации за куќиштето на LED светла за растење, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/plant-grow-light-tube-housing.html

За повеќе детали, ве молиме контактирајте:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept