Дома > Вести > Вести од индустријата

Што е подобро, стаклено LED куќиште или пластично LED куќиште за цевки

2023-05-15

Во споредба со стаклено куќиште за LED цевки, пластичното куќиште за LED цевки е подобро. LED цевките се поделени на целосна пластика, алуминиумска пластика и стакло. Именуван е според формата, а алуминиумска пластика е LED светлосната цевка чија предна површина што пренесува светлина е пластична, а задната е радијатор од алуминиумска легура. Меѓу трите категории, алуминиум-пластиката има најдобра дисипација на топлина, а воедно е и најскапа. Во зависност од сопственото ниво на потрошувачка, секако дека е поскап, а материјалот му е подобар.

Очигледно, цената на пластиката (компјутер) е помала од онаа на стаклото. Стаклото лесно се крши и лесно ќе се скрши кога ќе се инсталира и користи. Пластиката е многу подебела. За секојдневно осветлување, потребни се обични ламби Може да се направи замрзнато или обоено во бело за да ја растера светлината и не бара голема пропустливост на светлината.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на куќишта за LED цевки, за повеќе куќишта за цевки, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-tube-housing

За повеќе детали, ве молиме контактирајте:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept