Дома > Вести > Вести од индустријата

Разликата помеѓу PC и PMMA

2023-05-10


Двата компјутерии PMMA се проѕирни пластики. Во случај на иста дебелина и честички со исти суровини, пропустливоста на светлината на PMMA е 2-3% повисока од онаа на компјутерот, близу 90%. Не е лесно да се разликува со голо око. Сепак, разликата во другите физички својства меѓу двете е релативно голема, бидејќи тие се на крајот на краиштата два материјали.

1. PMMA лесно се омекнува кога ќе достигне 70 степени, додека компјутерот е 120 степени, така што компјутерот е поотпорен на температура, отпорен на топлина и има поширока работна температура.

2. Со иста дебелина, силата на удар на компјутерот е 30-50 пати поголема од онаа на PMMA. Плочите за персонални компјутери над 6 мм се материјали отпорни на куршуми, а плочките за компјутер од 3 мм не можат да бидат скршени од обичните возрасни лица со чекан.

3. Компјутерот е материјал за отпорен на пламен, кој припаѓа на пламенот од Класа Б (ниво на UL94-V2 во светот), еден од самогасливите пластики и не е лесен за согорување, додека PMMA не е отпорен на пламен.

4. Компјутерот е еколошка пластика, а PMMA има некои недостижни физички својства. Затоа, PMMA апликациите се елиминирани во некои странски полиња.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на производи за истиснување на компјутер и PMMA, за повеќе информации, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com

За повеќе детали, ве молиме контактирајте:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept