Дома > Вести > Вести од индустријата

Втората причина за избледување на поликарбонатната цевка

2022-12-20


Последен пат кога зборувавме за првата причина за промена на бојата на компјутерот, следново е втората причина за обезбојување на конвенционалните производи:

 

Hјадат отпор

 

Термичката стабилност на пигментот се однесува на степенот на термичко губење на тежината, обезбојување и избледување на пигментот на температура на обработка. Компонентите на неорганските пигменти се метални оксиди и соли, кои имаат добра топлинска стабилност и висока отпорност на топлина. Пигментите на органските соединенија ќе претрпат промени во молекуларната структура и мала количина на распаѓање на одредена температура. Всушност, ние треба во процесот на производство. Доколку се работи за абажур од компјутер на кој му треба загревање на висока температура, потребно е да се избере пигмент поотпорен на топлина за да се осигура дека бојата се менува и избледува, а севкупниот изглед на производот е загарантиран.

 

JE е фабрика специјализирана за производство наполикарбонатна цевка, повеќедетали, ве молиме погледнете на:

www.jeledprofile.com

Или ве молиме контактирајте со:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept