Дома > Вести > Вести од индустријата

Како куќиштето на LED цевката ја троши топлината?

2022-10-26

Во денешно време, LED цевките се почесто се користат во домовите. Има многу предности од користењето LED цевки, како што се заштеда на електрична енергија, заштита на очите, намалување на комарците и многу други предности. Значи, како куќиштето на LED цевката на пазарот ја троши топлината?

1. The aluminum substrate dissipates heat. Some LED lamps with low wattage use all-plastic LED lamp casings, and only need to put aluminum substrates inside to achieve the effect of lamp beads heat dissipation.




2. Се вметнува дисипација на топлина на алуминиумскиот профил. Алуминиумот е многу добар материјал за дисипација на топлина. За некои LED светилки со релативно високи барања за моќност, можете да додадете алуминиумски профил на целосно пластичната цевка. На овој алуминиумски профил е поставена алуминиумската подлога, што може подобро да им помогне на зрната на светилката. дисипација на топлина.




3 Основната алуминиумска цевка ја расфрла топлината. Барањата за моќност на некои LED светилки се многу високи, а само еден алуминиумски профил не може да го постигне ефектот на дисипација на топлина. Може да се користи полу-алуминиумска и полупластична структура, а долната половина е изработена од алуминиумски профили, што во голема мера го подобрува капацитетот на дисипација на топлина на светилката.


JE произведува и развива куќишта за LED цевки од 2017 година. Досега има 5 години производствено искуство. Во исто време, поддржува и прилагодување на профилите на компјутер во различни индустрии. Добредојдовте нови и стари клиенти да ги приспособат со цртежи и примероци, производители, со разумна цена.

За повеќе куќишта за цевки, погледнете на:

https://www.jeledprofile.com/led-tube-housing

Можете исто така да контактирате:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept