Дома > Вести > Вести од индустријата

Барања за процесот на истиснување на пластика за индекс на топење на суровини

2022-09-22

Индексот на топење е параметар кој ја карактеризира брзината на проток на суровината во завртката. Ја мери флуидноста на полимерот при дадена сила на смолкнување, која е поврзана со силата на смолкнување и температурата.

Нивото на топениот прст влијае на перформансите на пластиката. Пластичните суровини обично имаат висок индекс на топење, висока флуидност, практично обликување со вбризгување и добри својства на вкочанетост и бариера; но отпорноста на удар, отпорноста на пукнатини на стрес на околината, својствата на отворено и својствата на хемиска отпорност се лоши; колку е помал индексот на топење, толку се подобри својствата на крутоста и бариерата. Неговата цврстина на кршење, цврстина, цврстина, стабилност против стареење и други својства се подобрени и е погоден за процес на производство со истиснување. Индексот на топење на пластичните суровини во генералниот процес на производство на истиснување е 6cm³/10min. Ако е 6-10cm³/10min, треба да се тестира на производната линија за да се потврди дали може да се екструдира. Ако е поголем од 10cm³/10min, не смее да биде погоден за истиснување.

 

JE е фабрика специјализирана за производство на LED пластични дифузери, за повеќе детали, погледнете на:

www.jeledprofile.com

Или ве молиме контактирајте со:sales@jeledprofile.com

Тел/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept